Mire lehet használni a hidegen sajtolt barackmagolajat?

GastrOlaj hidegen sajtolt barackmagolaj

A hidegen sajtolt barackmagolaj talán az egyik legvitatottabb hidegen sajtolt olaj. Jótékony hatásáról már hosszú sorokat olvashattál, néhány oldalon szinte emberfeletti erőt tulajdonítanak neki.

Maradjunk a realitás talaján! Szeretném összefoglalni neked, hogy miért és mikor érdemes fogyasztanod, illetve hogyan érdemes használnod a hidegen sajtolt barackmagolajat!

Ahogy a fenti képen is látod a GastrOlaj hidegen sajtolt barackmagolaj fényképe mellett feltüntettük, hogy ez egy bevizsgált termék.

Mit jelent pontosan az, hogy akkreditált laboratóriumban vizsgáltattuk be?

Amikor elkezdtem foglalkozni a hidegen sajtolt olajokkal, akkor én is sok olyan cikket olvastam, melyben rendkívül jó véleménnyel voltak a hidegen sajtolt barackmagolajról. Az én fantáziámat is foglalkoztatta, hogy vajon mitől lehet ennyire jótékony hatású és miért ajánlják ilyen sokan.

Amikor a laboratóriumi bevizsgálás mellett döntöttünk, akkor azt szerettük volna elérni, hogy olyan információval rendelkezzünk, amit egy független szakmai intézmény is megerősít, azért, hogy neked hiteles információt adhassunk. 

A vizsgálati eredmény láttán már kezdem érteni, hogy miért lehet ilyen fontos a számunkra a hidegen sajtolt barackmagolaj.

A vizsgálat megállapítottam, hogy a hidegen sajtolt barackmagolaj rendkívül gazdag telítetlen zsírsavakban. Szinte a legmagasabb értékkel rendelkezik a hidegen sajtolt olajok között (92%).

A telítetlen zsírsavak pedig nagyon fontosak szervezetünk egészsége szempontjából. Ha odafigyelsz önmagadra és gondoskodsz a megfelelő mennyiségű és minőség telítetlen zsírsavak beviteléről, akkor egy sor betegséget megelőzhet.

A hidegen sajtolt barackmagolaj tehát magas telítetlen zsírsavtartalmának köszönhetően segíthet:

 • megelőzni a daganatos megbetegedéseket,
 • megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket,
 • segíthet a pajzsmirigy optimális műkésében (alul- és túlműködés esetén is),
 • segíthet az idegrendszer megfelelő működésének fenntartásában (jótékony lehet stressz esetén),
 • segíthet az emésztési panaszok megelőzésében,
 • kiváló bőrápoló, erősítheti a hajat és a körmöket,
 • E-vitamin tartalma miatt jótékony lehet a bőrproblémák, bőrirritációk kezelésében – saját tapasztalatból mondhatom, hogy a száraz bőröd hálás lesz érte
 • egymagában zuhanyzás után is kiváló b,őrápoló (a még nedves bőrbe masszírozva),
 • kedvelt bázisolaj masszázsokhoz, hiszen szépen ápolja és táplálja a bőrt,
 • nagy segítség lehet cellulitisz, vagy más néven narancsbőr esetén,
 • kisbabák érzékeny bőrére is nyugodtan alkalmazhatod.

A legfontosabb, hogy megfelelő minőségű hidegen sajtolt barackmagolajat vásárolj. Nagyon oda kell figyelned, mert a boltok polcain sok olyan termék található, mely nem felel meg enne a kritériumnak.

Mindig tájékozódj a vásárlás előtt!
Ha webáruházból rendelsz, akkor a webáruház oldalán keresd meg azt, hogy pontosan hogyan készül az olaj, ha pedig boltban szeretnél vásárolni, akkor először írd fel magadnak a gyártót, majd otthon ellenőrizd le a honlapjukon, hogy hogyan készítik az olajat és csak azután vásárold meg.

Mire figyelj vásárlás előtt?
Arra kell elsősorban figyelned, hogy a gyártó milyen készítési technológiát tüntet fel a honlapján. Ha olyat látsz, hogy a magot sajtolás előtt hőkezelik (mindegy, hogy milyen hőfokon), akkor biztos lehetsz benne, hogy sérülnek az értékes összetevők. Ilyen terméket nem ajánlok az élettani hatása miatt fogyasztani. barackmagolaj_ajánló

Hogy készülnek a GastrOlajok? Megbízhatok bennük?
Határozottan igen a válaszom, hiszen nem rejtettük el, hogy hogyan készítjük sajtoló üzemünkben a GastrOlaj olajokat.
Egy részletes, fényképes beszámolót találsz a “Miért tőlünk vásárolj?“menüpont alatt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük