Veszélyes testápoló kozmetikumok helyett természetes megoldás!

Biztos vagyok benne, hogy Te is sokszor hallod a különböző híradásokban, hogy nagyon sok olyan testápoló készítmény van forgalomban a boltok polcain, melyek veszélyes összetevőket, káros adalékanyagokat tartalmaznak.

Amikor először hallottam erről nagyon ledöbbentem, hiszen én is használtam jó néhány olyan terméket, melyekről később kiderült, hogy komoly kockázati tényezőt jelentenek egészségemre.

Aztán eldöntöttem, hogy kiváltom ezeket a termékeket valami olyan készítményre, amivel nem mérgezem magam.

Amikor elkezdtem utánaolvasni és rájöttem, hogy a hidegen sajtolt olajok milyen sok értékes összetevőt tartalmaznak nagyon megörültem. Tudtam, hogy már nem is fogok boltban vásárolható testápolót használni, hanem kiváltom hidegen sajtolt olajokkal.

Persze számomra könnyű volt a váltás, hiszen akkor már egy ideje készítettünk saját sajtoló üzemünkben hidegen sajtolt olajokat, így könnyedén kipróbálhattam őket.

barackmagolaj_ajánló

dióolajajánló

A választásom hidegen sajtolt dióolajra és a hidegen sajtolt barackmagolajra esett, mert mindkettő tartalmaz E-vitamint és mindkettő rendkívül gazdag értékes telítetlen zsírsavakban.

Tapasztalataim alapján a legjobb közvetlenül fürdés/zuhanyzás után közvetlenül a bőrön eloszlatva alkalmazni őket. Nem kell nagy mennyiség, egy egészen kevés is elegendő. A tenyerembe öntöttem és úgy vittem fel a még nedves bőrre. Fontos, hogy ne legyen teljesen száraz a bőr, mert úgy egy kicsit nehezebben szívódik fel.

Később rátaláltam egy nagyon praktikus megoldásra. 

olajspray

Már korábban is alkalmaztam a növényi olajokhoz ajánlott olajsprayt az elkészített ételekhez. Arra gondoltam, hogy miért ne használhatnék egy ugyanolyan olajsprayt bőrápoláshoz is. Vásároltam egy kisebb méretű olajsprayt, hogy ne kelljen nagy mennyiséget beletöltenem, hiszen a célom az volt, hogy mindig kéznél legyen a fürdőszobában.

Nagyon szuperül bevált. Könnyen használható, az olajat nagyon jól eloszlatja bőrön, úgyhogy nagyon praktikus. Azóta ezt használom a két kislányomnál is.

Ne felejtsd el kérlek, hogy a fő hangsúly a jó minőségű hidegen sajtolt olajon van, hiszen pont az a célod, hogy ne használj veszélyes anyagokat. Sajnos az olajokat is hamisítják, keverik, hőkezelik és még sorolhatnám, hogy milyen kezeléseknek vetik alá. Ezért mindenképpen megbízató helyről szerezd be az olajat, ne pedig egy multicég polcáról. Jó szívvel ajánlom neked saját sajtolású GastrOlajainkat, melyeket megtalálsz a “Termékek” menüpont alatt (vagy ide kattintva). Olajainkhoz az alapanyagot is saját gazdaságunkban termeljük meg, így látjuk és felügyelni tudjuk az egész folyamatot a mag elültetésétől a kész olaj lepalackozásáig.

Ha szeretnéd az olajok hatását fokozni a bőrápolás területén, akkor válassz hozzá jó minőségű illóolajat. Mondjuk egy nyugtató levendulát a könnyebb ellazulásért, a könnyebb éjszakai pihenésért! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük