Mit tegyek a narancsbőr ellen?

Szintén egy olvasói kérdés, hogy van-e valamilyen ötletem a narancsbőr ellen, van-e valamilyen olaj, ami segítségül hívható ebben az esetben.

Narancsbőrtől elsősorban a hölgyek szenvednek, szakemberek azt mondják, hogy a szervezetben felhalmozódott szénhidrátok a felelősek érte. Nagyon jó ellenszere a szénhidrátszegény étkezés és a mozgás.

De van még valami, amit megtehetsz azért, hogy a nyári időszakra eltűnjenek az apró gödröcskék a bőrödről. Itt lépnek színre a hidegen sajtolt növényi olajok és a velük folytatott kezelések – természetesen otthoni körülmények között, káros adalékanyagok nélkül.

Mit kell ehhez tenned?

Első, amit ajánlok, hogy minden fürdés/zuhanyzás után a még nedves bőrödet masszírozd át hidegen sajtolt dióolajjal. Körkörös mozdulatokat használj, mindig felülről lefele, a térded fele haladj.

Ez a legegyszerűbb, de ha fokozni szeretnéd a hatást, akkor van egy nagyon jó kis narancsbőr elleni olajkeverékem, amit most megosztok veled.

Narancsbőr elleni olajkeverék recept
1 dl hidegen sajtolt dióolaj (ide kattints GastrOlaj hidegen sajtolt dióolajunkért)
15 csepp valódi, tiszta illóolaj

A hidegen sajtolt dióolaj lesz a bázisolaj. A bázisolaj azt jelenti, hogy ez adja az egésznek az alapját, a bázisát, ebbe fogjuk beletenni az illóolajakat.

Illóolajak közül olyat érdemes választani, amelyek fokozzák az anyagcserét és ezáltal segítenek a lerakódott salakanyag eltávolításában. Jó választás lehet:
– rozmaring
– grépfrút
– zsálya
– citrom

Ezek közül válassz egyet, ami közelebb áll hozzád illatban. Válassz egy tiszta üveget (lehetőleg steril, sötét színű legyen), töltsd bele a bázisolajként szolgáló hidegen sajtolt dióolajat és a csepegtesd hozzá a kiválasztott illóolajokat. Hagy állni egy napig, majd alkalmazd rendszeresen minden nap fürdés/zuhanyzás után.

narancsbőrelleniolajkeverk

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük