Tökmagolaj a népi gyógyászatban

A népi gyógyászatban is jól ismerték már a tökmagolaj gyulladáscsökkentő hatását. Tudták, hogy a különböző gyulladásos megbetegedésekre jótékony hatású lehet és megtapasztalták azt is, hogy egy-egy nagyobb betegség után segíti a gyógyulást. Sőt olyan írásokat is találtam, ahol tudatosan ajánlották köszvény megelőzésére és kezelésére.

mai tapasztalatok alapján is elsősorban a gyulladáscsökkentő hatását emelném ki. Ezért is lehet jótékony hatású a prosztata jóindulatú megnagyobbodása által, valamint a felfázásos, fertőzéses megbetegedések által okozott panaszokra.

Ahogy bővültek a tudományos ismeretek úgy bővült annak a köre is, hogy mire lehet még jótékony hatással a tökmagolaj.

Bővebben…

Mire lehet használni a hidegen sajtolt barackmagolajat?

GastrOlaj hidegen sajtolt barackmagolaj

A hidegen sajtolt barackmagolaj talán az egyik legvitatottabb hidegen sajtolt olaj. Jótékony hatásáról már hosszú sorokat olvashattál, néhány oldalon szinte emberfeletti erőt tulajdonítanak neki.

Maradjunk a realitás talaján! Szeretném összefoglalni neked, hogy miért és mikor érdemes fogyasztanod, illetve hogyan érdemes használnod a hidegen sajtolt barackmagolajat!

Bővebben…

Kiegyensúlyzottság természetes segítséggel!

A mai rohanó világban sajnos egyre több felől hallom azt, hogy a stressz, az idegesség és a kimerültség tölti ki mindennapjaink egy részét. Mindegy, hogy fiatalokról van szó, akiket a munkahelyi stressz kínoz, vagy esetleg kamaszokat nevelő szülőkről, netán a megélhetésért harcolókról.

A stressz és a feszültség sajnos minden területen bekúszik az életünkbe. A minap egy olyan cikket olvastam, melyben arról írtak, hogy szakértők egy csoportja kutatja az összefüggést a stressz (legyen az bármely okból kiinduló) és a daganatos megbetegedések között. A kutatók azzal érveltek, hogy a stressz a szervezetben krónikus gyulladásokat idézhet elő, melyek következtében daganatképződési folyamatok indulnak el.

Tényleg ennyire komoly lenne a helyzet? Nem elég, hogy sok-sok munkaórát végig dolgozunk még ezzel is szembe kell néznünk?

Van egyáltalán valami eszköz a kezünkben, amivel küzdhetünk a stressz ellen?

Bővebben…

Téli bőrápolási tippek

Itt vagyunk a tél kellős közepén! Tudom, minden éremnek két oldala van, hiszen egyrészről szuper, hiszen itt a hó, lehet jókat játszani kint a gyerekekkel vagy egy jó kis sétát tenni a friss levegőn a hóesésben, másrészt pedig mindez együtt jár a csúszós utakkal, nehéz közlekedéssel és persze a kemény mínusz fokokkal.

Pont ez az utolsó dolog az, amiről ma írni szeretnék Neked. A hideg, csípős idő eljöttével bizony minden eddiginél jobban oda kell figyelni a bőr ápolására.

Szoktad érezni, hogy gyakran kicserepesedik az ajkad, húzódik, feszül arocodon a bőr, ami még viszket is? Esetleg a körmöd mellett jelennek meg apró repedések? Ugye?

Ezek mind a hideg, szeles időnek, valamint a beltéri, fűtött helységek száraz levegőjének köszönhetőek.

De azért, hogy ezeket a problémákat elkerüld és gondtalanul élvezd a téli időszak örömeit hoztam Neked néhány egyszerű, de igazán ütős tippet. Jöhetnek?

Bővebben…

Mit tegyek a narancsbőr ellen?

Szintén egy olvasói kérdés, hogy van-e valamilyen ötletem a narancsbőr ellen, van-e valamilyen olaj, ami segítségül hívható ebben az esetben.

Narancsbőrtől elsősorban a hölgyek szenvednek, szakemberek azt mondják, hogy a szervezetben felhalmozódott szénhidrátok a felelősek érte. Nagyon jó ellenszere a szénhidrátszegény étkezés és a mozgás.

De van még valami, amit megtehetsz azért, hogy a nyári időszakra eltűnjenek az apró gödröcskék a bőrödről. Itt lépnek színre a hidegen sajtolt növényi olajok és a velük folytatott kezelések – természetesen otthoni körülmények között, káros adalékanyagok nélkül.

Mit kell ehhez tenned?

Bővebben…

Veszélyes testápoló kozmetikumok helyett természetes megoldás!

Biztos vagyok benne, hogy Te is sokszor hallod a különböző híradásokban, hogy nagyon sok olyan testápoló készítmény van forgalomban a boltok polcain, melyek veszélyes összetevőket, káros adalékanyagokat tartalmaznak.

Amikor először hallottam erről nagyon ledöbbentem, hiszen én is használtam jó néhány olyan terméket, melyekről később kiderült, hogy komoly kockázati tényezőt jelentenek egészségemre.

Aztán eldöntöttem, hogy kiváltom ezeket a termékeket valami olyan készítményre, amivel nem mérgezem magam.

Amikor elkezdtem utánaolvasni és rájöttem, hogy a hidegen sajtolt olajok milyen sok értékes összetevőt tartalmaznak nagyon megörültem. Tudtam, hogy már nem is fogok boltban vásárolható testápolót használni, hanem kiváltom hidegen sajtolt olajokkal.

Bővebben…

Hogyan fogyasszam a hidegen sajtolt olajokat?

Ez az egyik leggyakoribb kérdés, amit feltesznek nekem és mivel sokszor előkerül, ezért arra gondoltam, hogy készítek belőle egy blogbejegyzést, hogy mindig kéznél legyen, ha szükséged van rá.

Nézzük tehát hogyan fogyaszthatod a hidegen sajtolt olajokat!

Két féle mód közül választhatsz:

  1. Kúraszerű fogyasztás
  2. Étkezéseid során ételeidhez adagolva

Lássuk részletesen, hogy melyik mit jelent!

Bővebben…